Prantsuse puudutus Kirnas on tõusnud uuele tasemele – sel kevadel avaneb võimalus nautida erakordset õhtusööki, kus kaks noort talenti toovad Kirna mõisakohvikusse tükikese Prantsusmaa kulinaarsest võlust.
Ferkle Kalaus, meie andekas koogivõlur, on naasnud kodukööki pärast õpinguid ja aasta jagu tööd kahe Michelini tärniga restoranis Prantsusmaal. Ta loob volbriõhtuks suisa kolm erilist desserti, mis on kui magus kummardus tema õpitule – iga suutäis peenelt tasakaalus, iga detail armastusega paigas.
Õhtusöögi esimese poole eest hoolitseb värskelt samast gastronoomiakoolist tagasi Eestisse jõudnud Mia Marin Lilienthal, kelle kirg soolaste roogade vastu tõotab pakkuda tuttavatest toorainetest loodud uusi põnevaid tõlgendusi.
Prantsuse köök pole täiuslik ilma hoolikalt valitud veinideta. Elamusele aitab viimase lihvi anda hinnatud sommeljee Kalev Vapper, kelle oskus viia külaline hõrkude veinide maailma muudab ka kogenematu maitsemeele tundlikuks ja uudishimulikuks.
See on üks õhtu täis nooruslikku kirge, meisterlikkust ja prantsusepäraseid maitseseiklusi Kirna mõisa romantilises miljöös. Volbriöö ei ole kunagi varem maitsenud nii hästi.
Lisainfo: Ferkle 55669474
MENÜÜ
V | Asperge, Saumon, Œufs de truite | Spargel, lõhe, forellimari
V | Ratatouille, pesto de pistaches | Ratatouille, pistaatsia pesto
V | Filet mignon de porc, purée onctueuse, julienne de poireaux, sauce au vin rouge| Sea sisefilee, püree, porrulauk, punase veini kaste
Väikesed maiused | Petits fours
Pré-dessert | Eelmagustoit
V | Tonka, chocolat noir, citron| Tonka, tume šokolaad, sidrun